Renovatie oud klooster en nieuwbouw appartementen

Zwarte Leeuwstraat Bonheiden

Volkswoningen van Duffel renoveerde een kloosterwoning en vormde ze om naar vier appartementen met één slaapkamer en één appartement met twee slaapkamers. Op de omliggende grond bouwde Volkswoningen van Duffel een nieuwbouwproject met in totaal 14 appartementen gaande van appartementen met één slaapkamer tot een appartement met vier slaapkamers.

Op 7 juni 2018 werd het bijzondere woonproject officieel ingehuldigd. Sociale huisvesting combineert hier de renovatie van een oud kloostergebouw met de speelse inplanting van nieuwbouw. Bij dit vernieuwende project hield Volkwoningen van Duffel rekening met de moderne visie op ruimtelijke ordening. Achter het kloostergebouw ligt een fietsstraat die kinderen rechtstreeks naar de nabijgelegen school brengt. Daarnaast is er groene ruimte voorzien in het gemeenschappelijke binnengebied en tegelijk kunnen bewoners gebruik maken van hun privaat terras. Er zijn ook andere gemeenschappelijke delen zoals de fietsparking, berging, parkeerplaatsen en een ondergrondse afvalcontainer. Dankzij zonneboilers en regenwaterrecuperatie zijn het ook energievriendelijke woningen.

U kunt tijdens de Sociaal Wonendag op 13 oktober dit project bezoeken met een rondleiding van de architect om 11 uur (vooraf inschrijven).

Praktische info

Volkswoningen van Duffel
Adres: Zwarte Leeuwstraat 20, Bonheiden, België
Parking: U kunt parkeren in de omgeving

Bezoekuren: 10:00 - 12:00
Bewoond project
Toegankelijkheid: Deels rolstoeltoegankelijk

Thema's: Duurzaamheid en kwaliteit, Innovatie, Wonen in erfgoed

Activiteit: Rondleiding om 11 uur door architect Piet Deruytter van OM/AR architecten - originele en lekkere hapjes en drankjes voor alle aanwezigen

Schrijf mij in voor de activiteit