Bijna-energieneutrale renovatie (BEN)

Wijk Slachthuis Diest

De Wijk Slachthuis – 60 appartementen – in Diest krijgt een Bijna-energieneutrale renovatie (BEN-renovatie).

Europa legt bijna-energieneutrale eisen op voor renovaties tegen 2050. Diest-Uitbreiding kiest ervoor om nu al een langetermijnvisie uit te bouwen waarin ze systematisch stappen onderneemt om aan deze Europese eisen te voldoen. Ze zal het bestaand patrimonium systematisch renoveren tot lage energiewoningen.

De wijk Slachthuis is gebouwd in 1970. Er is geen dakisolatie, de appartementen zijn verouderd en vragen veel onderhoud. Dankzij subsidies van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en Vlaams Klimaatfonds-subsidies (VKF) kan Diest-Uitbreiding 60 appartementen versneld renoveren tot BEN-appartementen.

In tegenstelling tot het oorspronkelijke voorstel om de appartementsblokken alleen te voorzien van dakisolatie en onderhoudswerken zijn de 60 appartementen nu al toekomstproof. Hiervoor gebeuren verschillende werken zoals plaatsen van isolatie, ventilatie, hernieuwbare energie en verwarmingsinstallatie … Deze BEN-renovatie heeft een positieve impact op de bewoner, de maatschappij en de omgeving. De renovatie geeft de buurt een positieve uitstraling en dient als voorbeeldfunctie voor de omgeving.

Tijdens een projectbezoek op 13 oktober kunt u zowel de werf als enkele afgewerkte appartementen bezoeken. Tijdens een bezoek ziet u de voor en na van de appartementen. Een eerste fase wordt opgeleverd en verhuurd in de zomer van 2019. Vanaf augustus 2019 starten de werken aan de volgende 3 bouwblokken.

Praktische info

Diest-Uitbreiding
Adres: Meidoornstraat 54, Diest, België
Parking: U kunt parkeren in de omgeving

Bezoekuren: 13:00 - 16:30
Project in opbouw
Toegankelijkheid: Deels rolstoeltoegankelijk

Thema's: Duurzaamheid en kwaliteit

Activiteit: rondleiding start elk half uur (inschrijven vooraf nodig)

Schrijf mij in voor de activiteit