vijf koopwoningen

VTS-site Sint-Niklaas

De site van de vroegere Vrije Technische Scholen (VTS) wordt tegen 2020 een eigentijdse stedelijke woonwijk van ongeveer 63 woningen. Het is een divers samenwerkingsproject tussen publieke en private partners, zoals de stad Sint-Niklaas, Interwaas, de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting, Waasse Landmaatschappij, Mevaco …

De initiatiefnemers willen met dit project ook een stukje collectief geheugen niet laten verloren gaan en opnieuw laten heropleven. Heel wat mensen van Sint-Niklaas en omstreken hebben er school gelopen, op enkele 10-tallen meters van de Grote Markt.

Het project is een mix van huizen en appartementen/lofts, van nieuwbouw en renovatie, zelfs restauratie. ‘De Vakschool’ wil een plek worden in het hart van Sint-Niklaas waar – met respect voor de rijke geschiedenis – mensen zich thuis voelen en in alle rust kunnen genieten van de troeven van het leven in een stad.

Het oude Fabrieksgebouw wordt gerestaureerd tot vijf sociale koopwoningen. Elke woning heeft in het historisch gedeelte de leefruimte, trap en wintertuin met zicht op het indrukwekkende tongewelf (op de verdieping). De andere ruimtes (keuken, slaapkamers, badkamer, toilet, berging …) situeren zich in een aanbouw in houtskeletbouw aan de achterzijde. Elke woning heeft ook een eigen stadstuin en toegang tot de gemeenschappelijk fietsenberging voor de 5 woningen samen.

U kunt de vijf sociale koopwoningen tijdens de Sociaal Wonendag op 13 oktober bezoeken.

Praktische info

Waasse Landmaatschappij
Adres: Collegestraat, Sint-Niklaas, België
Parking: U kunt parkeren onder het Marktplein van Sint-Niklaas (5 minuten wandelen tot het project)

Bezoekuren: 14:00 - 16:00
Project in opbouw
Toegankelijkheid: Deels rolstoeltoegankelijk

Thema's: Bijzondere samenwerking, Duurzaamheid en kwaliteit, Wonen in erfgoed