Kamers met begeleiding

Ten Anker Waregem

Vzw Ten Anker uit Waregem biedt mensen, die niet zelfstandig kunnen deelnemen aan de samenleving, ondersteuning aan voor zorg, wonen, werken, leren en vrije tijd.

Omdat Helpt Elkander het belangrijk vindt voor een zo ruim mogelijk publiek huisvesting te voorzien, werkt zij al jaren samen met vzw Ten Anker voor hulpvragen rond wonen. De sociale huisvestingsmaatschappij verhuurt bijvoorbeeld enkele panden en haar vroegere kantoorgebouw aan de vzw.

De verhuurde panden liggen verspreid over de stad Waregem en dit is niet altijd even efficiënt voor de ondersteuning van de bewoners. Daarom ontstond het idee om samen als partners een wooncomplex te bouwen.

De stad Waregem gaf een terrein, op minder dan 200 meter van de huidige vestiging van ten Anker, in erfpacht aan Helpt Elkander.

Voor de bouw van de woningen werkt Helpt Elkander via de procedure Design & Build van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). Er worden drie woningen gebouwd. De woningen zijn opgedeeld in 12 kamers voor de bewoners en één kamer voor de begeleiding.

Tijdens de Sociaal Wonendag op 13 oktober  kunt u tussen 13u en 17u het huidig wooncomplex van Ten Anker bezoeken in de Zuiderlaan 50 in Waregem en krijgt u een rondleiding op de werf van de nieuwe woningen die Helpt Elkander bouwt voor Ten Anker. De werf is niet rolstoeltoegankelijk, het huidige wooncomplex wel.

 

Praktische info

Helpt Elkander
Adres: Zuiderlaan 36, Waregem, België
Parking: Parkeren kan gratis op de bovengrondse parking aan de Zuiderpromenade, dit is recht tegenover het huidige wooncomplex van Ten Anker.

Bezoekuren: 13:00 - 17:00
Project in opbouw
Toegankelijkheid: Deels rolstoeltoegankelijk

Thema's: Bijzondere samenwerking, Lokale verankering, Welzijn