Wijkhuis en polyvalente zaal bij sociale appartementen

’t Lindehofke Herenthout

Op 1 april 2018 gaven Zonnige Kempen en het Lokaal Bestuur Herenthout het startschot voor het wijkhuis, de polyvalente zaal op de benedenverdieping van een appartementsblok aan de Bergensesteenweg in Herenthout. Hun doelstelling? Een ontmoetingsplek creëren voor alle wijkbewoners en iedereen die interesse heeft. De gezellige, huiselijke inrichting is te danken aan huurders en bewoners die allerhande inboedel gratis ter beschikking stelden. Het wijkhuis hanteert een re- en upcyclefilosofie en heeft deze meteen doorgetrokken in de eigen meubilering.

Op korte termijn werden er grote stappen voorwaarts gezet en heeft het wijkhuis zijn stempel gedrukt op de wijk en haar bewoners. Intussen kreeg het wijkhuis een naam (’t Lindehofke), is het telefonisch bereikbaar, heeft het een Facebookpagina, is er gratis wifi, een weggeefkast. U kunt er ook een zaal huren en de openingsmomenten zijn drastisch opgedreven. Op woensdagavond kunnen de bewoners voor slechts twee euro zelfs een lekkere maaltijd reserveren én deze nuttigen in het wijkhuis.

Dankzij de positiviteit, schwung en inzet van de vrijwilligers is ‘t Lindehofke uitgegroeid tot wat het vandaag is: een laagdrempelige ontmoetingsplek waar iedereen zich welkom voelt.

U kunt tijdens de Sociaal Wonendag het wijkhuis ’t Lindehofke bezoeken.

Praktische info

Zonnige Kempen
Adres: Bergensesteenweg 55, Herenthout, België
Parking: U kunt parkeren op de parking sporthal 't Kapelleke, Bergensesteenweg 61

Bezoekuren: 13:00 - 17:00
Bewoond project
Toegankelijkheid: Overal rolstoeltoegankelijk

Thema's: Duurzaamheid en kwaliteit, Innovatie, Lokale verankering