Levenslang wonen in de wijk

Pollarewijk Ninove

Ninove-Welzijn zal in de Pollarewijk 24 woningen verkopen, 59 woningen slopen en 98 woningen in de plaats bouwen. De 43 woningen die Ninove-Welzijn ongeveer 15 jaar geleden renoveerde, krijgen eveneens een facelift.

Dit project kwam tot stand door een gedreven samenwerking met de bewoners en volgens het principe ‘levenslang wonen in de wijk’. Ninove-Welzijn bouwt duowoningen. De woningen beneden zijn allemaal aanpasbaar en in de woningen bovenaan kunnen gezinnen hun intrek nemen. Iedereen heeft een eigen tuin en een eigen inkomhal.

De huizen die leeg komen te staan – omdat bewoners tijdelijk moeten verhuizen- worden in afwachting van hun afbraak verhuurd aan andere organisaties zoals CAW, Levenslust vzw, PTI, Kaai vzw, … Met Kaai vzw heeft Ninove-Welzijn de afspraak om socioculturele activiteiten te voorzien in één van de leegstaande panden.

De bewoners van de wijk zullen de gelegenheid krijgen om hun creatieve ei te leggen in de wijk via gedichten, kunstwerken … Benieuwd wat u allemaal kunt in de pollarewijk? Bekijk de flyer.

U kunt dit interessant project bezoeken op de Sociaal Wonendag op 13 oktober.

Praktische info

Ninove-Welzijn
Adres: Parklaan 40, Ninove, België

Bezoekuren: 14:00 - 17:00
Project in opbouw
Toegankelijkheid: Deels rolstoeltoegankelijk

Thema's: Bijzondere samenwerking, Duurzaamheid en kwaliteit, Lokale verankering, Welzijn