Renovatie oude pastorij

Pastorij Ulbeek Wellen

De oude pastorij in de Ulbeekstraat 18 in Ulbeek, deelgemeente van Wellen, dateert van 1906 en maakt deel uit van de aanduiding als beschermd dorpsgezicht. De pastorij ligt vlak langs de oude Sint-Rochus-kerk die verbouwd is tot de eerste overdekte begraafplaats van België en winnaar was van de Vlaamse Monumentenprijs in 2012.

Sinds 2010, na de pensionering van de pastoor, huisde er het museum Ulbeca met historische vondsten uit de streek en foto’s met heemkundige betekenis.

Hacosi renoveert het gebouw op deze idyllische plaats tot 4 appartementen. Het uitzicht van de buitenzijde blijft volledig behouden, maar binnenin komen drie appartementen met twee slaapkamers en een duplex-appartement met 1 slaapkamer die voldoen aan alle moderne vereisten. Toch willen we ook binnenin het belang van het gebouw en zijn historie benadrukken voor de bewoners: er worden verschillende elementen behouden zoals de trap, bepaalde binnendeuren, schouwen en vloeren.
Ook wordt de kelder verdiept, zodat de heemkundige kring opnieuw een lokaal heeft in Ulbeek.

U kan op de Sociaal Wonendag op 13 oktober een rondleiding volgen, gegeven door medewerkers van Hacosi, de architect of de aannemer.

Praktische info

Hacosi
Adres: Ulbeekstraat 18, Wellen, België
Parking: U kunt parkeren in de Ulbeekstraat en in de Daalstraat

Bezoekuren: 11:00 - 16:00
Project in opbouw
Toegankelijkheid: Niet rolstoeltoegankelijk

Thema's: Bijzondere samenwerking, Wonen in erfgoed