Dialoog nieuwbouw en beschermd gemeentehuis

Oud Gemeentehuis Tildonk

Volkswoningbouw renoveerde en verbouwde het oud gemeentehuis van Tildonk tot 3 appartementen. Het oud gemeentehuis krijgt ook een jonge buur bestaande uit 4 nieuwbouwappartementen. De hedendaagse nieuwbouw vormt een mooie dialoog met het klassieke gemeentehuis, dat in een beschermd dorpsgezicht ligt.

Het architectenatelier Ma+P bewaarde het karakter van het gemeentehuis door de vroegere inkom te gebruiken en de bestaande draagstructuur te respecteren Het oud gemeentehuis bestaat nu uit een gelijkvloerse woning met tuin en terras aan de achterzijde, en twee duplexwoningen. De inkom van de woning is de hoofdingang van het voormalige gemeentehuis. Zo blijft de typologie van het bestaande bouwvolume behouden. De woonruimten bevinden zich aan de zuidelijk gerichte straatzijde, de slaapkamers aan de achterzijde. De duplexwoningen kunt u bereiken via een nieuwe trap achteraan het gebouw. De woonruimten bevinden zich op niveau 1 en de slaapkamers onder het schuine dak.

De naastliggende nieuwbouwwoningen bestaan uit één woning met tuin op het gelijkvloers en drie duplexappartementen met terras op de verdieping.

U kunt tijdens de Sociaal Wonendag op 13 oktober het project bezoeken met een rondleiding. Voor de rondleiding moet u vooraf inschrijven, maar kom gerust langs voor de randanimatie. Om 14 uur is de officiële inhuldiging van het project door de burgemeester van Haacht en de voorzitter van Volkswoningbouw.

Praktische info

Volkswoningbouw
Adres: Dorpsstraat 20, Haacht, België
Parking: Er is een parking schuin over het gebouw

Bezoekuren: 14:00 - 17:00
Bewoond project
Toegankelijkheid: Deels rolstoeltoegankelijk

Thema's: Wonen in erfgoed