Appartementen voor bewoners met een fysieke handicap

Gagelstraat Herentals

Het woonproject Gagelstraat is een voorbeeld van goede samenwerking tussen wonen en welzijn. Het project omvat 46 appartementen, waarvan er 12 zijn aangepast voor bewoners met een fysieke handicap. Zij kunnen met ondersteuning van vzw Zewopa toch zelfstandig blijven wonen. De vzw Zewopa voorziet 24 uur permanentie vanop de site zelf.

De appartementen zijn gebouwd rond een autovrij binnenplein. Dit plein is het centrale hart van het woonproject waar bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten. Op de site vindt u ook buurtlokaal uitgebaat door vzw Zewopa. Dagelijks organiseert vzw Zewopa activiteiten die openstaan voor iedereen. De Woonbrug zet bij dit woonproject maximaal in op duurzaamheid. Er is een collectieve stookplaats waarbij de warmteproductie gebeurt via een cascadeschakeling van een elektrische warmtepomp en gaswandketels. Alle appartementen zijn voorzien van een lage temperatuurverwarming via vloerverwarming. De warmwaterproductie gebeurt maximaal via thermische zonneboilers. Er werden ook groendaken geïnstalleerd. Dit alles zorgt ervoor dat we het persoonlijke energieverbruik van de bewoners tot een minimum beperken.

U kunt op 13 oktober enkele appartementen en de technische ruimte bezoeken. Ook het buurtlokaal staat open voor bezoekers. De architect van het project zorgt voor de nodige toelichting.

Praktische info

De Woonbrug
Adres: Gagelstraat 36, 2200 Herentals, Belgi├ź
Parking: U kunt parkeren in de omliggende straten

Bezoekuren: 13:30 - 17:00
Bewoond project
Toegankelijkheid: Overal rolstoeltoegankelijk

Thema's: Welzijn