Herontwikkeling & verdichting van bestaande wijk

Demerdal Hoeselt

In Hoeselt vinden we de oudste woningen van sociale huisvestingsmaatschappij Cordium. Renoveren van deze woningen was dringend nodig, maar Cordium koos om de bestaande woningen af te breken en te gaan voor volledige nieuwbouw. Dit heeft een verdichting van de wijk als gevolg, want door de herontwikkeling van de wijk op dezelfde ruimte creëerde Cordium meer woongelegenheden. In fase I van het project sloopten ze 17 woningen, en kwamen er 27 nieuwbouw appartementen, 2 woningen en 27 ondergrondse parkeerplaatsen in de plaats.

Deze nieuwe woningen en appartementen zijn beter afgestemd op de huidige gezinssamenstelling. De woningen die werden afgebroken waren bijna allemaal nog van het type 3 of 4 slaapkamers en die zijn nu veel minder nodig. De nieuwe woningen variëren allemaal van 1 tot 3 slaapkamers waardoor Cordium beter kan inspelen op de veranderde gezinssamenstelling. Daarnaast zijn de woningen ook allemaal rolstoeltoegankelijk en zijn ze voorzien van de nieuwste technologieën qua energie en verwarming. De nieuwbouwwoningen beschikken over zonneboilers en een collectief warmtenet dat alle bewoners voorziet van warm water.

Tijdens de Sociaal Wonendag op 13 okober kan je fase I van dit project bezoeken en krijg je een rondleiding in de afgewerkte, nog onbewoonde woningen en appartementen. Je ontdekt ook wat de plannen zijn voor fase II van deze herontwikkeling in Hoeselt. Voor de kinderen is er die dag een grimeur die hun gezichtjes in de verf zet.

Praktische info

Cordium
Adres: Stijn Streuvelslaan, Hoeselt, België
Parking: kan in de straat

Bezoekuren: 14:00 - 17:00
Project in opbouw
Toegankelijkheid: Rolstoeltoegankelijk

Thema's: Duurzaamheid en kwaliteit, Innovatie