Totaalvernieuwing 500 woningen

Akkerlaan Willebroek

Uit maar liefst 500 woningen bestaat het project Akkerlaan. Dit indrukwekkende project is een samenwerking van Volkshuisvesting Willebroek, KLEMO en de organisatie Pegode en kadert binnen het masterplan voor de wijk Willebroek-Stad. In een eerste fase komen er 308 nieuwe woningen, nadien vervangt Volkshuisvesting Willebroek een 200-tal verouderde woningen op de site. Zo verdwijnt de hoogbouw en komt er meer ruimte, groen, water en zuurstof in de wijk. Met een grote openbare groene ruimte met speelplekken en waterpartijen staat wonen in een aangename, groene omgeving centraal.

De wijk zal bestaan uit een mix van woningtypes waardoor jong en oud, huurders en kopers, grote en kleine gezinnen hier aangenaam kunnen wonen. Ook komen er een ondersteuningsgekoppelde woningen – dit geeft mensen met een beperking de kans om zelfstandig te kunnen wonen in de wijk. De ondersteuning is individueel en op maat en wordt geboden door Pegode vzw, in combinatie met reguliere dienstverleners. Niet alleen personen met een motorische beperking maar ook bewoners met een mentale beperking of ASS komen in aanmerking. Deze woningen liggen verspreid in de wijk, wat omwonenden aanmoedigt om bij te dragen aan de sociale ondersteuning van de bewoners met een beperking.

Het project is nog in opbouw, waardoor u verschillende stadia van de bouwwerken kunt zien en ontdekt hoe zo’n groot project letterlijk ‘groeit’.

Tip: u kunt ook het andere project van Volkshuisvesting Willebroek bezoeken. De huisvestingsmaatschappij brengt u met een huifkar naar het andere project. Bij de beide projecten is er een zoek & weet-wedstrijd met leuke hoofdprijs. In de Akkerlaan geniet u van een gratis hapje en drankje.

Praktische info

Bezoekuren: 13:00 - 16:00
Project in opbouw
Toegankelijkheid: Deels rolstoeltoegankelijk

Thema's: Bijzondere samenwerking, Lokale verankering, Welzijn